ΤΕΧΝΙΚΕΣ

TEXNIKEΣ
Βιοκίνησις | Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης Κέρκυρα
 
MANUAL THERAPY
 

MANUAL THERAPY


Η Ορθοπεδική Θεραπεία με χειρισμούς (manual therapy), είναι ένα ειδικό κομμάτι της φυσιοθεραπείας για την αποκατάσταση των νεύρο-μυϊκών-σκελετικών προβλημάτων, βασιζόμενη στον κλινικό συλλογισμό, χρησιμοποιώντας πολύ εξειδικευμένες τεχνικές προσέγγισης, που περιλαμβάνουν χειρισμούς και θεραπευτικές ασκήσεις. Εμπεριέχει και καθοδηγείται από τις διαθέσιμες επιστημονικές και κλινικές αποδείξεις και το βιοψυχοκοινωνικό πλαίσιο του κάθε ασθενή ξεχωριστά.
 
Το Manual Therapy περιλαμβάνει:
  Ανακούφιση από τον πόνο
  Αποκατάσταση της φυσιολογικής ανταλλαγής των υγρών των ιστών, της ελαστικότητας και διατατότητας των μαλακών ιστών, και τη φυσιολογική σχέση και κινητικότητα των αρθρώσεων.    
  Διόρθωση της μυϊκής αδυναμίας και ανισορροπίας
  Επαναφορά του επαρκούς κινητικού ελέγχου
  Σταθεροποίηση ασταθών κινητικών τμημάτων
  Ανακούφιση από χρόνιες εργονομικές και επαγγελματικές επιβλαβείς συνήθειες
  Επαναφορά της λειτουργικής ικανότητας του ασθενή
  Πρόληψη υποτροπών
  Τόνωση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης του ασθενούς
ERGON TECHNIQUE
 

ERGON TECHNIQUE

H ΕRGON TECHNIQUE® είναι μία καινοτόμα θεραπευτική προσέγγιση που συνδυάζει στατικούς και δυναμικούς χειρισμούς των μαλακών μορίων του σώματος με ειδικό κλινικό εξοπλισμό με στόχο την θεραπεία των παθολογικών καταστάσεων του.

Oι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται σε ειδικά σημεία βραχύνσεων και προσκολλήσεων που όταν απελευθερωθούν βελτιωθούν την λειτουργικότητα της περιοχής σε λίγες συνεδρίες.

Η θεραπευτική επίδραση της ΕRGON TECHNIQUE® παραμένει για αρκετές μέρες και όταν συνδυαστεί με άλλες θεραπευτικές τεχνικές (τεχνικές διάτασης και λειτουργικής σταθεροποίησης) εγκαθίσταται ως μόνιμη.

Η συγκεκριμένη τεχνική δίνει την δυνατότητα στους πιστοποιημένους ERGON-θεραπευτές
α) να αξιολογούν με ακρίβεια μυοπεριτονιακές περιοχές έντονης ευαισθησίας και β) να αποκαθιστούν την εμβιομηχανική λειτουργία των αρθρώσεων μέσω λύσης των συμφύσεων, επανάκτησης φυσιολογικής κύλισης των περιτονιών και μείωσης του μυϊκού σπασμού και πόνου.

Είναι μία τεχνική που βασίζεται σε ερευνητικά δεδομένα ετών και επιβεβαιώνεται από την κλινική πρακτική εξειδικευμένων φυσικοθεραπευτών.
 
Μέσω της τεχνικής μαλακών μορίων ΕRGON TECHNIQUE® ο θεραπευτής μπορεί αποτελεσματικά:
  να αξιολογήσει πιθανές περιτονιακές δυσλειτουργίες
  να προσεγγίσει θεραπευτικά περιοχές δυσπρόσιτες για τα ανθρώπινα δάκτυλα
  να επέμβει δυναμικά σε σκληρούς ιστούς
  να αποκαταστήσει το εύρος τροχιάς των αρθρώσεων σε ελάχιστες θεραπευτικές συνεδρίες
  να προκαλέσει ελεγχόμενο και στοχευμένο επανατραυματισμό σε περιπτώσεις λανθασμένης επούλωσης (τενοντώσεις-κακώσεις υπέρχρησης)
  να επιταχύνει την ιστική επούλωση μέσω ενεργοποίησης των ινοβλαστών
  να θεραπεύσει αποτελεσματικά την πλειοψηφία των μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων και παθολογιών
  να εφαρμόσει λειτουργικές τεχνικές αποκατάστασης
  να εφαρμόσει συνδυαστικές τεχνικές (ΕRGON TECHNIQUE® και κινησιοθεραπεία)
 
PNF THERAPY
 

PNF THERAPY


Η μέθοδος της ΙΔΙΟΔΕΚΤΡΙΑΣ ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ (Prorpioceptive Neuromuscular Facilitation – P.N.F.) αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι φυσικοθεραπευτές, για την αποκατάσταση των παθήσεων και κακώσεων, τόσο του νευρικού όσο και του μυοσκελετικού συστήματος.

Η εφαρμογή των διαγωνίων σχημάτων της P.N.F. με σκοπό την διευκόλυνση της μυικής σύσπασης, η εφαρμογή των τεχνικών ισχυροποίησης και χάλασης των μυών, η εφαρμογή των τεχνικών PNF1.2κινητοποίησης και σταθεροποίησης των αρθρώσεων καθώς και αυτών για την βελτίωση της ισορροπίας και της μυϊκής συνέργειας, αποδίδει μέγιστο λειτουργικό αποτέλεσμα.

Από το 1946 που ξεκίνησε η μέθοδος από το Ινστιτούτο KABAT – KAISER, την συνέχισή της με την συνεργασία των VOSS – KNOTT (1952 – 1963), στην ADLER και μέχρι των ημερών μας, η μέθοδος εξελίχτηκε και ανανεώθηκε, έγινε πλήρως αποδεκτή για τα αποτελέσματά της στην αντιμετώπιση ασθενών με νευρολογικά, ορθοπεδικά και ρευματολογικά προβλήματα.
 

 


 

ΤΗΛΕ - ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι εξ αποστάσεως συνεδρίες φυσικοθεραπείας (online physiotherapy) γίνεται με επιστημονικά τεκμηριωμένα προγράμματα θεραπευτικών ασκήσεων σε ασθενείς με μυοσκελετικές και νευρολογικές παθήσεις και απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν μπορούν να επισκεφθούν το χώρο μας. Το κέντρο μας χρησιμοποιεί μια από τις πλέον σύγχρονες  πλατφόρμες τηλεφυσικοθεραπείας την  Physitrack. Με την πλατφόρμα αυτή υπάρχει δυνατότητα.

1) άμεσης συνομιλίας και αξιολόγησης του ασθενή
2) online επίδειξης ασκήσεων
3) αποστολή σύγχρονου επιστημονικά τεκμηριωμένου υλικού για συνέχιση του προγράμματος με αναλυτικές οδηγίες

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλεισουμε ραντεβού!

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

 ή περάστε από το κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης στην Κέρκυρα να συζητήσουμε
το πρόβλημά σας και μαζί να βρούμε την ιδανική θεραπεία.